Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Kaposvár bemutató

Kaposvár bemutató információk

Kaposvár a Balaton alatt elterülő Somogy megyénk székhelye. Egy igen jól fejlődő település, mely lakosságának száma 2010-ben 68 ezer volt. A Budapesttől 190 km-re található települést a legegyszerűbben az M7-es autópályán, majd Balatonlellétől a 67-es főúton lehet elérni. Vasúton a Budapest - Dombóvár - Pécs vonalon lehet megközelíteni, de ilyenformán az 50 km-re lévő Balatonnal, Siófokkal és Fonyóddal is megvan az összeköttetése.

A település a csodálatos szépségű Zselici Tájvédelmi Körzet északi peremén terül el. A természeti értékek sorát tovább gazdagítja a város északi részén található Deseda víztározó, amely kitűnő horgászhely, valamint a 26 hektáros kedvelt kirándulóhely, a Deseda-parkerdő és arborétum.

Kaposvár története

Kaposvár vidéke már a kelták által lakott volt. A település legkorábbi írásos említése 1009-ből származik. A település várát a 14. században építették fel, melyet azonban az erős védelmi rendszer ellenére 1555-ben sikerült a törököknek bevenni. A vár állapota annyira leromlott, hogy 1702-ben le is rombolták, ma már csupán a romjai láthatóak.
A 18. században újjáépült Kaposvár és megyeszékhellyé vált. Nagyfokú gazdasági és polgári fejlődésének köszönhetően rendezett tanácsú várossá nyilvánították. Ipari szempontból is jelentőssé vált. A 20. században kiemelkedő volt a város infrastrukturális előrelépése, így a népszerűvé lett település lakosainak a száma is szépen megduzzadt. 1990-ben Kaposvár megyei jogú város lett.

2000-ben hazánk egyik jelentős egyetemi városává vált, ekkor nyitotta meg a kapuit a Kaposvári Egyetem, amely a tanítóképző főiskola és az agrártudományi egyetem összevonásával jött létre.

Gazdag kulturális élet

Kaposvárról elmondható, hogy ma is fennálló lendületes fejlődésével együtt még mindig egy élhető város. Gazdag kulturális programjai között, számos igen egyedi programnak is részesei lehetnek a város lakói és látogatói. Ilyen kiemelésre érdemes esemény a Festők Városa Hangulatfesztivál, a Nemzetközi Lovasíjász Verseny a Kassai-völgyben, Kaposvári Farsang - Dorottya Napok, Kaposvári Mézfesztivál vagy a Youth Football Festival.

 

Szerző: GE - városom.huFizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Máj 21

Beregi Ünnepi Hét
2018 tavaszán is megrendezésre kerül Vásárosnaményban a Beregi Ünnnepi Hét. A színes
Nyíregyháza

Máj 26

VÁSÁROSnap és Gyermeknap
Tartalmas vidám családi és gyermekprogramok várnak mindenkit Vásárosnaményban 2018. május 26-27...
Nyíregyháza

Júl 06

Zoárd-napi Sokadalom
2018. július 6-7-én Vásárosnaményban a régi Kraszna-hídon és környékén Vásárosnamény Város Önko...
Nyíregyháza

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Kaposvár

    

Partnereink
Facebook